Wat te doen: Avonturiers & Sportievelingen

We kunnen je wegwijs maken bij talloze activiteiten zoals:

Een quad- of buggyrit, een jeepsafari of een tocht met een Vespa-scooter en dit alles met begeleiding
Paardrijden, raften, canyoning, kayakken, abseilen, paragliden of een uitdagende vía ferrata
Op zee kayakken, snorkelen, duiken, waterpedalo, dolfijnen spotten of een tocht met een kleine privéboot
Avontuurlijke wandelingen doorheen rivierbeddingen,
hieronder vind je alvast een kleine beschrijving van enkele toppers

Coín – Barranco Blanco – 50 minuten

Dit natuurgebied is te vinden tussen Alhaurín El Grande en Coín. Barranco Blanco is één van de meest avontuurlijke wandelroutes die je kan maken in de streek van Coín. Het is een aards paradijsje! Er zijn duizenden verschillende types van groene vegetatie. Het contrast met de witte stenen is prachtig. Hier heb je ook kristalhelder water van de Río Alaminos waar je door kan lopen.
Je hebt meestal twee opties voor deze prachtige wandeltocht, ofwel wandel je door het water en op de stenen door het riviertje, ofwel stap je ernaast op een weggetje door het struikgewas. Uiteraard kan je beide ook combineren volgens hetgeen je zelf wil.

Tolox – Charco de la Virgen – 1 uur

Net buiten het dorp Tolox, in de nabijheid van de Sierra De Las Nieves bevindt zich de Río Grande. De bestemming Charco de la Virgen is een kristalheldere waterpoel die gevoed wordt door een meer dan 20 meter hoge waterval. Je kan er in zwemmen en de wandeling is ongeveer 5 km heen en terug.

Nerja – Río Chillar – 1 uur

Bezoek de streek van Nerja en doorkruis de bekende Río Chillar. Deze 17 km lange wandeling bezorgt je regelmatig natte voeten, maar dit is het zeker waard! Je kan opteren om een stuk ervan te bewandelen maar hoe verder je de kloof ingaat, hoe mooier en avontuurlijker het pad wordt. Onderweg zie je prachtige rotsen, poelen waar je in kan zwemmen en nog zoveel meer wonderen der natuur.

Arriate, Málaga – Gargante y Arroyo de la Ventilla – 1 uur, 10 minuten

In de kloof van Arroyo de la Ventilla is het hele jaar door een grote diversiteit aan vogels aanwezig, waaronder de majestueuze oehoe, maar ook bosuilen, kerkuilen, torenvalken, buizerds of de ijsvogel. Onder de zoogdieren vallen de vos, de gineta, de das of de wezel op, evenals een belangrijke vertegenwoordiging van amfibieën, reptielen, spinachtigen, weekdieren, krabben (bijna uitgestorven) en forel in het watermilieu. Er loopt een pad van ongeveer 6 kilometer doorheen de kloof met zijn mooie en typische fauna en flora. Ga gerust eens op verkenning en misschien spot je wel één van bovenstaande diertjes.

Canillas de Aceituno – El Saltillo – 1 uur, 10 minuten

Deze bergwandeling is bijna 9 km en start bovenaan het dorp Canillas de Aceituno. Hier loop je op de grens van de provincies Granada en Málaga in het natuurgebied van de Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama.

Je start de wandeling aan het pleintje langs de hoofdweg van het dorp waar restaurant Asador La Maroma is. Vandaar neem je de steile trap naar boven. Je houdt rechts aan en blijft omhoog gaan. Helemaal bovenaan het dorp neem je niet de brede stenen trap, maar ga je rechts het zandpad in voor een paar honderd meter en zie je een betonnen aquaduct. Hier begint de uiteindelijke wandelroute en kan je niet meer verdwalen, want er is slechts één pad vanaf dan. In het begin moet je dus op die smalle betonnen muurtjes lopen en springen. Op het einde van de lineaire wandeling heb je watervalletjes en een kleine oase met helder fris water. Dat is het eindpunt en moet je dezelfde weg terug. Zoals altijd is dezelfde weg in de omgekeerde richting totaal niet hetzelfde en heb je terug weer andere mooie vergezichten. Echt een aanrader.

Sedert 26 oktober 2020 is er een nieuwe hangbrug (1 van de 3 langste hangbruggen in Spanje) van 52 meter lang om de oversteek te maken naar het andere witte dorp Sadella.

0

1

2

3

4

Alhama de Granada – 1 uur, 25 minuten

Het witte dorp Alhama de Granada ligt op een enorme rotsachtige uitloper omgeven door een diepe kloof, de Tajo de Alhama, waar de Alhama rivier doorheen stroomt. Je hebt een prachtig uitzicht over zowel het dorp als de rivieromgeving. Vanaf het dorpsplein met zijn statige kerk vertrekt een wandeling doorheen de diepe kloof met een goed begaanbaar pad.

In de oude wijk, een netwerk van smalle en steile straatjes bevinden zich de meest opvallende monumenten van dit dorp. In de omgeving van Alhama de Granada kan je genieten van mooie landschappen met  roodbruin gesteente, wijngaarden, taxusbomen en dennenbossen.

De regio is ook gekend als ontmoetingsplaats voor liefhebbers van paragliding en deltavliegen.

0

1

2

3

Otívar – Río Verde of Junta de los Ríos – 1 uur, 30 minuten

Deze 8 km lange wandeling aan de rand van het dorp Otívar is een paradijs voor mensen die houden van avontuur en waterpret. Je kan er in kristalheldere lagunes zwemmen en ook duiken van op de natuurlijke rotsplatforms is mogelijk. De ingang is wat moeilijker te vinden maar op internet vind je talloze beschrijvingen hoe er te geraken.

Diverse natuurparken

Op minder dan een uurtje rijden van Casa El Corasueño bevinden zich verschillende natuurparken waaronder de Sierra de las Nieves; Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama; Montes de Málaga; Sierra de Mijas en zoveel meer. Elk natuurpark heeft zijn verschillende wandelpaden met elk zijn moeilijkheidsgraad en afstand.