Wat te doen: Bij Regenweer & Met Kinderen

Er zijn meer dan 300 dagen zon per jaar in Andalusië maar wat als er nu toch eens een mindere dag bijzit tijdens je vakantie? Dan hebben wij volgende tips.

Kathedraal Málaga Catedral Nuestra Señora de la Encarnación de Málaga
Picasso Museum Málaga Museo Picasso Málaga
Geboortehuis Picasso Fundación Picasso
Carmen Thyssen museum Málaga Museo Carmen Thyssen Málaga
Museum van de verbeelding Museo de la Imaginación Málaga
Automuseum Málaga Museo Automovilístico y de la Moda
Bisschopspaleis Málaga Palacio Episcopal
Indoor schaatsbaan Benalmádena
Overdekt winkelen in shoppingcentra
Winkelen kan je thuis ook, maar in Spanje is het toch net even anders. Daarbij zijn de prijzen vaak lager dan in België, zeker tijdens de “rebajas” (solden of uitverkoop). Zelfs met goed weer is het een leuke afwisseling tov elke dag strand of zwembad. Bv Plaza Mayor Málaga, Designer Outlet Málaga, El Corte Inglés Málaga, Larois Málaga,…

Avontuurlijk wandelen op El Torcal de Antequera – 40 minuten

Wil je een uniek stukje UNESCO werelderfgoed bezichtigen? Maak dan een wandeling in het indrukwekkende natuurpark El Torcal met zijn unieke, speciaal gevormde rots/kalksteenformaties. Er zijn drie verschillende wandelafstanden, voor elk wat wils en ook zeer leuk om met kinderen te doen. Aarzel niet om dit plaatsje op te zoeken, het zal een onvergetelijke belevenis worden!

Via gemarkeerde wandelingen kom je langs ravijnen, grotten en andere curiositeiten. Wie stil is kan misschien één van haar bewoners spotten: vossen, arenden, gieren, berggeiten,… Bovendien heb je een prachtig uitzicht over de Guadalhorce Vallei en de Middellandse Zee. Op zonnige winterdagen kan je zelfs sneeuw spotten op de Sierra Nevada.

Lobopark Antequera – 1 uur

In de buurt van Antequera vind je het lobopark of wolvenpark. Je kan een bezoek brengen aan deze speciale dieren in hun eigen leefomgeving, zie hoe ze hun jongen grootbrengen in dit uitgestrekte park en krijg veel info tijdens een bezoek met gids.

Torremolinos – 35 minuten

Tivoli Pretpark

Het Tivoli pretpark met attracties, shows, enz…

Krokodillenpark

Breng eens een bezoekje aan dit unieke krokodillenpark.

Waterpark Aqualand

Waterpark Aqualand is een paradijs voor waterratten.

Benalmádena – 40 minuten

Sealife

Het Sealife aquarium biedt een leerzaam kijkje in de wereld van onze oceanen. Het zeeleven bestaat hier onder meer uit vissen, zeeroggen, schildpadden, zeepaardjes, zeesterren, haaien, kwallen en een reuze octopus, Iker genaamd. Er is een interactief bad en let vooral ook op de voedertijden. Sealife heeft daarnaast ook een zone speciaal voor kinderen en een avontuurlijke piraten mini-golfbaan.

Selwo Marinapark

Selwo Marina is een dolfinarium waar je shows met dolfijnen en zeehonden en ook pinguïns kan zien. Bovendien kan je ermee gaan zwemmen, dichterbij komen en voelen hoe een dolfijn je aanraakt… Reservering hiervoor is nodig.

Kabelbaan & Roofvogelshow

Deze spectaculaire kabelbaanrit vertrekt niet ver van de zee en brengt je in 15 minuten helemaal naar de top van de berg. Eenmaal boven heb je een schitterend zicht over de kust en kan je bij helder weer de bergen van Marokko spotten. Je kan er ook genieten van een roofvogelshow met gieren, uilen enz…

Vlindertuin – Mariposario

De vlindertuin van Benalmádena is één van de grootste van Europa. Deze indoor beleving voor jong en oud is zeker een bezoekje waard. Je krijgt er nuttige info en loopt tussen de fladderende diertje in een tropische omgeving.

Biopark Fuengirola- 45 minuten

Deze prachtige dierentuin heeft een ander concept, het gaat namelijk om de verzorging van de natuur en het welzijn van de dieren. Hier zal je geen hek vinden, zodat de dieren zich in een natuurlijke levensruimte bevinden. Het loont om een bezoek te brengen aan deze dierentuin. Er zijn veel verschillende soorten activiteiten.

Avonturenpark Marbella – 1 uur

In de buurt van Marbella bevindt zich een avonturenpark, leuk voor jong en oud, waarbij je via touwen en loopbruggen verschillende parcours kan uittesten, dit gebeurt op een veilige manier en met verschillende moeilijkheidsgraden.

Grotten Rincón de la Victoria – 35 minuten & Grotten Nerja – 1 uur

In zowel Rincón de la Victoria (iets kleinere grotten maar dichterbij) als in Nerja vind je mooie grotten met typische gesteenten. Zeker de moeite waard en ideaal om op een regenachtige dag of ter verkoeling op een zwoele zomerdag te verkennen.