Wat te doen: Cultuur & Ontspanning

Almogía

Almogía is een typisch Spaanse pueblo blanco op slechts 20 minuten stappen of 5 minuten rijden van onze b&b. Ontdek de mooie pleintjes, kerkjes en middeleeuwse uitkijktoren doorheen de smalle straatjes van dit sympathieke witte dorp. Kom even op adem op het dorpsplein waar vele locals samenkomen om er hun dagelijkse praatje te slaan en drink er een cerveza of tinto de verano bij de plaatselijke bar.

0

1

2

3

4

0

1

2

3

4

Málaga – 30 minuten

Laat je verbazen door de schoonheid van deze op één na grootste stad van Andalusië. Een gevarieerd aanbod dat eenieder weet te bekoren; winkels en bars, ochtendmarkten, diverse musea (vb. museo Picasso, automuseum, museum van de verbeelding,…) en monumenten, de kathedraal, de haven en als topper het indrukwekkende Moorse Alcazaba. Málaga, een heerlijke wandelstad!

Voor meer tips en info over de stad Málaga kan je steeds terecht op de websites van Beleef Málaga, Málaga4You en Trips2Málaga.

0

1

2

3

Mijas Pueblo – 40 minuten

Mijas Pueblo is bekend om zijn tegen de bergheuvel aangebouwde witte huisjes, smalle straatjes en ezel-taxi’s, charmante winkeltjes, pleintjes en gezellige sfeer. Je kan er genieten van mooie vergezichten over de Middellandse Zee en de kuststad Fuengirola. Het is dan ook zeer leuk om hier een paar uurtjes rustig rond te kuieren.

0

1

2

3

Antequera – 50 minuten

In deze authentieke stad ga je van de ene historische bezienswaardigheid naar de andere; Moorse ruïnes, prachtige kerken en prehistorische grafruimtes en de grootste Dolmen van Europa. Tal van prachtige miradors of uitkijkpunten laten je stil worden. De vele witte huisjes en gezellige sfeer maken het plaatje compleet.

0

1

2

3

Nerja – Cueva de Nerja – 1 uur

Een kuststad gelegen op een klif met het bekende Balkon Van Europa dat met zijn kanonnen een vroeger verdedigingspunt was tegen piraterij. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. Tevens zijn er vele winkeltjes en restaurants in de kleine straatjes van Nerja.

Het grootste grottencomplex van Andalusië bevindt zich in Nerja. Koele onderaardse gangen en grottenkamers bieden een mooi traject om te bewandelen.

Frigiliana – 1 uur, 5 minuten

Dit charmante witte dorp ligt in het natuurpark van Sierras Almijara, Tejeda en Alhama, zo’n 7 kilometer ten noorden van Nerja. In haar glooiende smalle straatjes met hun witgeschilderde huizen merk je al snel dat je alles achter je laat en opgaat in het moment. Ontdek haar bezienswaardigheden en natuur terwijl je onderdompelt in de eenvoud en romantiek van één van de meest bijzondere witte dorpen in Andalusië.

Het oude Moorse centrum van Frigiliana, ook wel bekend als de Barribarto, neemt je mee terug in een tijd waarin de Moren de scepter zwaaiden. Het wordt beschouwd als één van de best bewaard gebleven historische centra in de provincie Málaga en hierdoor werd het in 2014 officieel benoemd tot nationaal erfgoed en bekroond met de titel Conjunto Histórico-Artístico.

Iznájar – 1 uur, 10 minuten

Het witte dorp omgeven door het appelblauw-zeegroene water van het stuwmeer is meer dan een bezoekje waard. Met haar ligging in het binnenland is het een mooie uitstap er naartoe, je ziet het kasteel van het dorp al van op afstand liggen. Weg van de drukte kan je er op verkenning gaan en er zijn vele uitkijkpunten om bij weg te dromen.

0

1

2

3

Comares – 1 uur, 10 minuten

Een typisch Spaans wit dorpje, hoog en prachtig gelegen op een heuveltop. Alleen al op weg ernaartoe zal je gegarandeerd je wagen een aantal keer parkeren om te genieten van de prachtige vergezichten. In het dorp zelf kan je een mooie wandeling volgen, aangeduid met voetstapjes, die je langs alle bezienswaardigheden brengen.

0

1

2

3

4

Ronda – 1 uur, 30 minuten

Een druk bezochte maar niet te missen stad waar heel wat Moorse invloeden terug te vinden zijn. De schitterende witte muren, klinkerstraatjes en hekjes voor de ramen weten je vast te betoveren. Prachtige bruggen, stierenarena, Moorse badhuizen, pleinen en stadspoorten,…

Maak ook een wandeling naar het oude stadsdeel via de middeleeuwse brug van waarop je een schitterend zicht hebt op de Guadalhorce Vallei. Zeker een daguitstap waard!

0

1

2

3

4

Olvera – 1 uur, 35 minuten

Het idyllische witte dorp Olvera, aan de rand van het nationaal park Sierra de Grazalema, is gebouwd op een bergflank waardoor je tijdens de verkenning van de vele straatjes en pleintjes steeds een prachtig uitzicht over de vallei aanschouwt.

De impressionante kerk temidden het dorp zie je van kilometers ver staan en is een bezoekje meer dan waard! De toeristische dienst bevindt zich in het Casa de la Cila gebouw aan het kerkplein waar je voor 2 euro een toegangskaartje kan kopen voor een bezoek aan de gerestaureerde burcht die boven het dorp uit torent. Op eigen tempo kan je deze 12e-eeuwse burcht ontdekken, genieten van het fantastische uitzicht en het bijhorend museumpje bezoeken.

Neem een kijkje op de mooie begraafplaats gelegen achter de burcht en doorkruis dit fraaie dorp met zijn smalle straatje, zijn charmante huisjes en inwoners. Net buiten het dorp (2 km) kan je de kapel van Santuario de Nuestra Señora de los Remedios bezichtigen, ook van hieruit het je een schitterend zicht op Olvera.

Granada – 1 uur, 40 minuten

Een grote stad, aan de voet van de Sierra Nevada met bergtoppen boven de 3.000 m, waar de Moren lange tijd de plak zwaaiden. Deze Moorse invloeden vind je overal terug in deze bruisende stad met vele bezienswaardigheden. Bezoek deze stad met zijn talloze pleinen, historische gebouwen alsook het wereldwonder Alhambra de Granada. Dit koninklijke paleis was tot enkele jaren geleden de thuishaven van de Spaanse koning en een bezoekje hier is zeker de moeite waard.

Tickets hiervoor moeten op voorhand besteld worden via de officiële Alhambra Patronato website. Hulp nodig? Laat het ons weten en we helpen je graag verder.

Córdoba – 1 uur, 50 minuten

In het hart van Córdoba vind je de Mezquita (de op één na grootste moskee ter wereld) die bestaat uit een kerk met daaromheen een moskee gebouwd, uniek in de wereld! Daarnaast vind je de imposante oude brug over de Río Guadalquivir die de verbinding maakt tussen de 2 stadsdelen. Ook de smalle en sfeervolle straatjes van de stad nodigen je uit om er uren in rond te wandelen. Hou je eerder van kunst, dan kan je in de stad talloze musea en tentoonstellingen bezoeken.

Júzcar – 1 uur, 50 minuten

Het dorpje Júzcar, ook wel bekend als El Pueblo Pitufo, oftewel Het Smurfendorp, is uniek in heel de wereld. Tot 2011 behoorde Júzcar tot de pueblos blancos in Málaga maar voor de promotie van de 3d film De Smurfen werden al haar 175 witte woningen blauw geverfd, inclusief het gemeentehuis, de kerk en de begraafplaats.
Zodra de promotie was afgerond kocht filmmaatschappij Sony genoeg witte verf om het dorpje in haar oude glorie te herstellen maar de inwoners van Júzcar vonden het wel best en besloten om de hemelsblauwe kleuren te laten zitten.

Terwijl je langs de blauwe straten loopt, smurf je allerlei verwijzingen, zoals schilderijen van onze blauwe vrienden op de muren van de huizen, bars en restaurants die hun naam hebben veranderd in die van sommige personages en activiteiten en stands waar je allerlei Smurfenproducten kan kopen. Een must-see, zeker voor Smurfen fans!

De hierboven vermelde steden en/of dorpen zijn slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in Andalusië. Wij hebben ter plaatse meer info ter beschikking.