Onze b&b

Eigen Kweek

We bieden bij het ontbijt zoveel mogelijk huisbereide producten aan zoals onze confituren gemaakt met vruchten uit eigen tuin of met vruchten van bij de lokale fruitkweker.

We beschikken over een nieuw aangeplante tuin met ongeveer 100 fruitbomen die reeds hun eerste vruchten opbrengen en die we uiteraard seizoensgebonden serveren op het ontbijt.

In de moestuin kweken we aardappelen, verschillende soorten sla, look, tomaten en andere groenten die we gebruiken bij het ontbijt of avondeten.

0

1

2

3

4

Heerlijk Lokaal

Aceite de Oliva Virgen Extra

Spanje is één van de grootste olijfolieproducenten ter wereld, je vindt hier dan ook een overvloed aan soorten, kwaliteiten en smaken. Wij kiezen voor een kleinschalige olijfolieperserij uit de buurt die ons voorziet van het heerlijke goud van heel goede kwaliteit waarmee we dagelijks onze gerechten bereiden. Deze olijfolie is overheerlijk op een sneetje brood, bij een frisse salade, een lekkere paella,…

Vino Dulce Almogía

De streek rond Málaga is gekend voor het kweken van de Moscatel druif waarmee zowel de klassieke wijn wordt gemaakt, alsook een zoete rode wijn, Vino Dulce. Almogía heeft zijn eigen Vino Dulce en deze is gewoonweg overheerlijk!! Deze lekkernij is ideaal als afsluiter van de maaltijd of als aperitief en kan je uiteraard bij ons proeven.

Jamón Serrano & Jamón Ibérico

Een Spanjaard kan niet zonder zijn dagelijkse sneetjes rauwe hesp. Deze Jamón Serrano en Jamón Ibérico hebben een rijpingsperiode van 6 maanden tot een aantal jaren. Hoe langer de rijping hoe droger  en intenser de smaak. Onze plaatselijke slager heeft superlekkere Jamón Serrano die zowel bij het ontbijt als bij een lekkere tapasplank niet mag ontbreken.

0

1

2

3

4

Queso de Cabra

In de nabijheid van onze b&b bevindt zich een geitenboerderij waarvan de herder er dagelijks op uit trekt met zijn kudde van ongeveer 200 geiten en schapen. Je ziet ze vertrekken vanaf hun stal en ze passeren dagelijks langsheen onze b&b. Deze diertjes groot en klein poseren maar al te graag voor de foto en het blijft elke keer opnieuw een belevenis om deze geitenparade te kunnen bewonderen! De melk die ze produceren wordt verwerkt tot een heerlijke kaas die je in vele varianten kan proeven en die typisch is voor deze streek. Voor de liefhebbers wordt deze geserveerd bij het ontbijt.

Almendra

Onze regio is gekend voor de olijf- en amandelbomen. Rondom onze b&b vind je tal van amandelbomen die de gekende amandelnoot opleveren. Deze wordt gebruikt in talloze bereidingen zoals gebakjes, warme en koude gerechten en ook als garnituur.
De amandelnoot met zijn volle smaak en energierijke eigenschappen heeft zijn eigen feestdag in ons dorp, namelijk de Día de la Almendra waar de amandel centraal staat en men artisanale bereidingen aan het publiek aanbiedt.

Ecologisch Verantwoord

Logeren in Casa El Corasueño is een duurzame keuze.

We recupereren het regen- en afvalwater en gebruiken dit voor het bewateren en bemesten van de planten en bomen op ons terrein.

Ons buitenzwembad is voorzien van isolatiefolie dat verdamping voorkomt, de warmte van het water behoudt en het gebruik van chemicaliën vermindert. In het voor- en najaar beschikken we daarbovenop over een ecologische bijverwarming op zonne-energie.

Het grootste deel van ons elektriciteitsverbruik wordt via zonnepanelen opgewekt.

Tenslotte hebben we ook nog kippen lopen die alle keukenrestjes verorberen en eitjes opleveren die uiteraard op het ontbijt tevoorschijn komen.

We maken gebruik van een gft/compostvat dat we aanwenden om onze moestuin te voorzien van de nodige meststoffen.

Binnenshuis hebben we gekozen voor ecologische ledverlichting, spaardouches met thermostatische kranen, energiezuinige airco’s,…

Zo proberen ook wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.