Onze b&b

Algemene Info

Casa El Corasueño telt vier volledig vernieuwde gastenkamers die elk met een specifiek Spaans thema zijn ingericht. We beschikken over een gemeenschappelijke leefruimte waar je gezellig kan vertoeven, een boek kan lezen of een gezelschapsspel kan spelen.

Nood aan een verfrissing? Dan kan je terecht in onze honesty bar waar je zowel plaatselijke als Belgische dranken terugvindt. Je kan ook een duik nemen in ons groot zwembad (5 x 11m), rustig vertoeven op één van onze verschillende (zonne)terassen of heerlijk wandelen in onze prachtige tuin.

0

1

2

3

4

Ontbijt

Elke ochtend bieden we een uitgebreid ontbijt aan in buffetvorm. Dit bestaat onder andere uit huisbereide producten zoals brood, confituren en zoetigheden alsook streekproducten, vers fruit, diverse soorten kaas & vlees en ontbijtgranen. We toveren dagelijks een heerlijk verrassend “specialleke” uit onze hoed en natuurlijk mogen versgeperste appelsientjes en een eitje naar keuze niet ontbreken. Zo doe je de nodige vitaminen en energie op om de dag te starten!

0

1

2

3

4

Avondmaal – Lekker Smullen

Je kan bij ons aanschuiven voor een heerlijk avondmaal en dit aan democratische prijzen.

Een tweetal keer per week serveren we een 3-gangen menu. Deze bestaat uit een aperitief met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert zoals paella, BBQ of tapas.

Tussendoor serveren we een plato del día of dagschotel zoals onze gesmaakte huisbereide pizza’s, een pasta- of rijstschotel en frisse zomerse salades. Vlaamse klassiekers zoals zelfgemaakte hamburgers en vol-au-vent met handgesneden frietjes mogen uiteraard niet ontbreken. Ook suggesties zijn steeds welkom!

Geniet je graag van eten & drinken zonder zorgen & gedoe? Kies dan voor ons Lekker Smullen arrangement! Dit combineert zowel onze keuken als de lokale specialiteiten, met andere woorden, smullen maar!

0

1

2

3

4

Eigen Kweek

We bieden bij het ontbijt zoveel mogelijk huisbereide producten aan zoals onze confituren gemaakt met vruchten uit eigen tuin of van bij de lokale fruitkweker.

We beschikken over een nieuw aangeplante tuin met ongeveer 100 fruitbomen die reeds hun eerste vruchten opbrengen en die we uiteraard seizoensgebonden serveren op het ontbijt.

In de moestuin kweken we aardappelen, verschillende soorten sla, look, tomaten en andere groenten die we gebruiken bij het ontbijt of avondeten.

0

1

2

3

4

Heerlijk Lokaal

Aceite de Oliva Virgen Extra

Spanje is één van de grootste olijfolieproducenten ter wereld, je vindt hier dan ook een overvloed aan soorten, kwaliteiten en smaken. Wij kiezen voor een kleinschalige olijfolieperserij uit de buurt die ons voorziet van het heerlijke goud van heel goede kwaliteit waarmee we dagelijks onze gerechten bereiden. Deze olijfolie is overheerlijk op een sneetje brood, bij een frisse salade, een lekkere paella,…

Vino Dulce Almogía

De streek rond Málaga is gekend voor het kweken van de Moscatel druif waarmee zowel de klassieke wijn wordt gemaakt, alsook een zoete rode wijn, “Vino Dulce”. Almogía heeft zijn eigen Vino Dulce en deze is gewoonweg overheerlijk!! Deze lekkernij is ideaal als afsluiter van de maaltijd of als aperitief en kan je uiteraard bij ons proeven.

Queso de Cabra

In de nabijheid van onze b&b bevindt zich een geitenboerderij waarvan de herder er dagelijks op uit trekt met zijn kudde van ongeveer 200 geiten en schapen. Je ziet ze vertrekken vanaf hun stal en ze passeren dagelijks langsheen onze b&b. Deze diertjes groot en klein poseren maar al te graag voor de foto en het blijft elke keer opnieuw een belevenis om deze geitenparade te kunnen bewonderen!
De melk die ze produceren wordt verwerkt tot een heerlijke kaas die je in vele varianten kan proeven en die typisch is voor deze streek. Voor de liefhebbers wordt deze geserveerd bij het ontbijt.

Jamón Serrano & Ibérico

Een Spanjaard kan niet zonder zijn dagelijkse sneetjes rauwe hesp. Deze “Jamón Serrano” en “Jamón Ibérico” hebben een rijpingsperiode van 6 maanden tot een aantal jaren. Hoe langer de rijping, hoe droger en intenser de smaak. Onze plaatselijke slager heeft superlekkere Jamón Serrano die zowel bij het ontbijt als bij een lekkere tapasplank niet mag ontbreken.

Almendra

Onze regio is gekend voor de olijf- en amandelbomen. Rondom onze b&b vind je tal van amandelbomen die de gekende amandelnoot opleveren. Deze wordt gebruikt in talloze bereidingen zoals gebakjes, warme en koude gerechten alsook als garnituur. De amandelnoot met zijn volle smaak en energierijke eigenschappen heeft zijn eigen feestdag in ons dorp, namelijk de “Día de la Almendra” waar de amandel centraal staat en men artisanale bereidingen aan het publiek aanbiedt.

Covid-19 Maatregelen

We vragen onze gasten om de regel van “social distance” zoveel mogelijk toe te passen, met andere woorden 1,5 meter afstand houden tussen de verschillende gezinnen.
Indien je het nodig vind om een mondmasker te dragen tijdens je verblijf ben je vrij dit te doen, dit is echter geen verplichting.
We bereiden ons ontbijt en avondmaal steeds met de grootste zorg voor hygiëne.
Tijdens het ontbijtbuffet is het tot nader order niet toegestaan voor onze gasten om zichzelf te bedienen, in de plaats daarvan bedienen wij jullie, wat een luxe en o zo leuk!!
Elk gezin krijgt een eigen tafel & stoelen toegewezen die dagelijks worden ontsmet.
We vragen aan elk gezin om zoveel mogelijk dezelfde zwembadstoelen te gebruiken tijdens hun verblijf.
Bij het betreden van de gemeenschappelijke ruimte vragen we onze gasten om de handen te ontsmetten dmv de voorziene dispensers met ontsmettingsmiddel.
Bij gebruik van informatiebrochures, kaarten, boeken, gezelschapspelletjes,… uit onze bibliotheek vragen we om deze op één van de tafels achter te laten zodat wij deze kunnen ontsmetten.
Tafels, stoelen, deurklinken, trapleuningen,… worden dagelijks ontsmet.
De kamers worden dagelijks schoongemaakt met desinfecterende schoonmaakproducten.

Geniet van je verblijf in onze b&b en kom tot rust…
We wensen je een deugddoende, ontspannende en onvergetelijke vakantie in onze b&b Casa El Corasueño!

Ecologisch Verantwoord

Logeren in Casa El Corasueño is een duurzame keuze.

We recupereren het regen- en afvalwater en gebruiken dit voor het bewateren en bemesten van de planten en bomen op ons terrein.

Ons buitenzwembad is voorzien van isolatiefolie dat verdamping voorkomt, de warmte van het water behoudt en het gebruik van chemicaliën vermindert. In het voor- en najaar beschikken we daarbovenop over een ecologische bijverwarming op zonne-energie.

Het grootste deel van ons elektriciteitsverbruik wordt via zonnepanelen opgewekt.

Tenslotte hebben we ook nog kippen lopen die alle keukenrestjes verorberen en eitjes opleveren die uiteraard op het ontbijt tevoorschijn komen.

We maken gebruik van een gft/compostvat dat we aanwenden om onze moestuin (tomaten, look, aardappelen, sla,…) te voorzien van de nodige meststoffen.

Binnenshuis hebben we gekozen voor ecologische ledverlichting, spaardouches met thermostatische kranen, energiezuinige airco’s,…

Zo proberen ook wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden

Vakantie KaDoBon Casa El Corasueño

Op zoek naar een origineel cadeau?

Naar het ideale cadeau voor kerst of nieuwjaar, voor Valentijn, voor moederdag of vaderdag, voor een verjaardag of andere speciale gebeurtenis?

Zoek niet verder en geef een cadeaubon van Casa El Corasueño want…
wie gaat nu niet graag op vakantie naar de zon?

Voor vragen of meer info, stuur een mailtje naar .

Huisdieren

Aangezien wij zelf twee lieve katten hebben, kunnen wij helaas geen andere huisdieren toelaten. Onze Chica en Mila verblijven buiten en komen niet in onze woning zelf om eventuele allergische reacties te vermijden.

0

1

2

2020 is niet alleen het jaar van corona, maar ook het jaar waarin we met heel veel verdriet afscheid moesten nemen van onze lieve Poesie… 17,5 jaar hebben we van haar gezelschap mogen genieten, ze heeft ons zoveel vriendschap, vreugde en liefde gegeven. Lieve Poesie, je hebt voor altijd een plaatsje in onze harten en we vergeten je nooit, slaap zacht Poesie, kus en dikke knuffel…