Wandelen Almendra & Oliva

Hola wandelliefhebber,

We hebben speciaal voor jou een wandelarrangement uitgewerkt waarbij je de wondermooie natuur rondom onze b&b kan ontdekken, nl kronkelende landelijke paden, schitterende zichten en kilometers wandelplezier en dit gecombineerd met een half pension verblijf in onze b&b. Het huren van een wagen is hierbij niet nodig en is dus een kost uitgespaard, wij zorgen voor het transport van en naar de luchthaven en naar vertrek- of eindpunt van de wandelingen. Wandelplannetjes en aanduidingen onderweg helpen je de juiste weg te vinden.

Wandelen Almendra

Ons wandelarrangement Almendra komt op een totaal van 640 EUR of slechts 64 EUR per persoon per nacht.

Deze prijs is inclusief:

een verblijf van 5 nachten in onze b&b in kamer Sol obv 2 personen,
inclusief uitgebreid ontbijt en taksen
een welkomstdrankje & hapje
2x menu @ Casa El Corasueño, exclusief dranken,
deze bestaat uit aperitief & hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
2x dagschotel @ Casa El Corasueño, exclusief dranken
1x tapasmenu @ resto Almogía, inclusief dranken
transport van en naar de luchthaven van Málaga,
indien we genoodzaakt zijn om een taxi te regelen omwille van “slechte” vluchturen (ontbijt of zeer vroege of late vlucht), zijn we verplicht hiervoor een supplement aan te rekenen
transport naar vertrek- of eindpunt van de wandelingen

Wandelen Oliva

Ons wandelarrangement Oliva komt op een totaal van 840 EUR of slechts 60 EUR per persoon per nacht.

Deze prijs is inclusief:

een verblijf van 7 nachten in onze b&b in kamer Sol obv 2 personen,
inclusief uitgebreid ontbijt en taksen
een welkomstdrankje & hapje
2x menu @ Casa El Corasueño, exclusief dranken,
deze bestaat uit aperitief & hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
3x dagschotel @ Casa El Corasueño, exclusief dranken
2x tapasmenu @ resto Almogía, inclusief dranken
transport van en naar de luchthaven van Málaga,
indien we genoodzaakt zijn om een taxi te regelen omwille van “slechte” vluchturen (ontbijt of zeer vroege of late vlucht), zijn we verplicht hiervoor een supplement aan te rekenen
transport naar vertrek- of eindpunt van de wandelingen
0

1

2

3

4

5

6

7

0

1

Programma Wandelen Oliva

Dag 1

Dag van aankomst, de vakantie kan beginnen!
We zorgen voor een persoonlijke transportservice van de luchthaven van Málaga naar onze b&b
Kennismaking met een welkomstdrankje & hapje
Verkennen & ontdekken van onze b&b en de omgeving
Begint het al te kriebelen en wil je wat instappen, dan kan je reeds een kleine luswandeling van 3,5 km rondom onze b&b doen

Dag 2

Camino Mozárabe ★ etappe 2 Junta de los Caminos – Almogía ★ wandeling 12,2 km ★ 350 hoogtemeters
Schudt de benen los met een etappe van de bekende pelgrimsroute Santiago de Compostela vanaf Puerto de la Torre (Junta de los Caminos) naar ons dorp Almogía. Deze route leid je door rivierbeddingen en over heuvelruggen in een prachtig decor, onderweg kom je oude ruïnes en waterputten tegen.

Dag 3

Ruta Corasueño ★ wandeling 14 km ★ 400 hoogtemeters
Ga vanaf onze b&b op verkenning rond ons dorp Almogía, deze wandeling gaat langs prachtige rotsformaties en uitzichtpunten. De kronkelende wegeltjes brengen je op en neer naar de mooiste plaatsen in de buurt, je wandelt tussen olijf- en amandelbomen in een schitterende omgeving.

Dag 4

Ruta Espinar 8 Luka Mirador ★ wandeling 11 km ★ 350 hoogtemeters
Verken de “Llano del Espinar” of de Espinar vallei met zijn vele amandel- en olijfbomen die de heuvels groen kleuren. Het pad brengt je eerst naar het dal om van hieruit de glooiende klim te maken naar de mirador. Eens aangekomen op de top heb je een 360° uitzicht over de streek, je spot de Middellandse Zee, de Guadalhorce vallei en het wondermooie “pueblo blanco” Almogía.
Op de terugweg ga je op ontdekking door Almogía met tal van smalle straatjes, een oude uitkijktoren, hier en daar een monumentje of kerk en een gezellig dorpsplein aan het gemeentehuis.

Dag 5

Camino Mozarábe ★ etappe 3 Almogía – Villanueva de la Concepción ★ wandeling 18,5 km ★ 650 hoogtemeters
Wandel verder op het pelgrimspad Santiago de Compostela vanaf Almogía naar Villanueva de la Concepción. Trek de ongerepte natuur in en wandel van de ene verbazing naar de andere, met schitterende zichten op velden en bergtoppen.
Deze wandeling kan indien gewenst ingekort worden.

Dag 6

Ruta Embalse Casasola ★ wandeling 12 km ★ 300 hoogtemeters
Vertrek vanaf onze b&b naar het mooie uitzichtpunt el mirador del río Campanillas, vanaf hier gaat het bergaf tot aan het brugje over de rivier. Je wandelt stroomafwaarts langs de oever van de rivier tot aan het stuwmeer van Casasola. Eens dit punt bereikt is, keer je even 1 km terug en maak je de wandeling af met de klim uit het dal langs een mooie weg tussen het groen.

Dag 7

Ruta Monte Cerro ★ Lineaire wandeling 14 km (7 km heen & 7 km terug) ★ 450 hoogtemeters
Je wandelt in eerste instantie tussen de amandelbomen, hogerop verandert het landschap in hoofdzakelijk kurkeiken met telkens prachtige panoramazichten. Tenslotte ga je een klein stukje geitenpad omhoog naar de top van de Monte Cerro met als ultieme beloning een 360° uitzicht op 750 meter hoogte met een fenomenaal zicht op ons witte dorp Almogía, de Guadalhorce vallei, de Middellandse Zee en tal van hooggebergte.

Dag 8

Dag van vertrek, de vakantie zit er op…
Vandaag kan je lekker uitslapen en genieten van een laatste uitgebreid ontbijt alvorens terug huiswaarts te keren. We wuiven je uit, brengen je naar de luchthaven en koesteren de herinneringen aan jullie verblijf bij ons.
0

1

2

3

4

5

Bij het wandelarrangement Almendra kan je gewoon kiezen welke van bovenstaande wandelingen je wenst te doen.

Is er een wandeling die je echt wel zou willen doen en staat ze niet in het programma vermeld? Geen probleem, we kunnen onze arrangementen steeds naar je persoonlijke voorkeur aanpassen. Stuur een mail naar , laat ons je voorkeuren weten en wij zorgen voor een aangepast arrangement op maat!