De Guadalhorce Vallei, een paradijs voor wandelaars

Almogía

Casa El Corasueño (Andalusië) bevindt zich temidden de Guadalhorce Vallei en vormt de ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen. Na een stevig ontbijt kan je de wandelschoenen aantrekken om het authentieke dorp Almogía te verkennen, een typische pueblo blanco op slechts 20 minuten stappen van onze b&b.

Aan onze b&b starten verschillende bewegwijzerde wandelingen. Er is keuze uit een avontuurlijke rivierwandeling, een wandeling doorheen de wondermooie Espinar Vallei, een wandeling naar het hoogste punt van de omgeving of een wandeling rondom ons dorp en nog zoveel meer!

Ook de bekende pelgrimsroute Santiago de Compostella doorkruist Almogía en kan je vanuit onze b&b verkennen.

0

1

2

3

4

5

6

7

0

1

Camino Mozárabe – Santiago de Compostella – GR245

De alom bekende bedevaartsroute van Santiago de Compostella (Camino Mozárabe) passeert ook door Almogía. Je kan 4 etappes ervan verkennen vanuit onze b&b. Wij kunnen je indien gewenst afzetten aan het startpunt van de wandeling of ophalen aan het eindpunt van de wandeling. Meer info hierover vind je terug op de officiële Camino Mozárabe de Málaga website.

Etappe 1 Málaga – Junta de los Caminos 10,8 km
Etappe 2 Junta de los Caminos – Almogía 12,2 km
Etappe 3 Almogía – Villanueva de la Concepción 17,5 km
Etappe 4 Villanueva de la Concepción – Antequera 16,3 km
0

1

2

3

4

El Torcal (de Antequera) – 40 minuten

Wil je een stukje UNESCO werelderfgoed bezichtigen? Maak dan een wandeling in het indrukwekkende natuurpark El Torcal met zijn unieke, speciaal gevormde rots/kalksteenformaties. Er zijn drie verschillende wandelafstanden, voor elk wat wils en ook zeer leuk om met kinderen te doen. Aarzel niet om dit plaatsje op te zoeken, het zal een onvergetelijke belevenis worden!

Via gemarkeerde wandelingen kom je langs ravijnen, grotten en andere curiositeiten. Wie stil is kan misschien één van haar bewoners spotten: vossen, arenden, gieren, berggeiten,… Bovendien heb je een prachtig uitzicht over de Guadalhorce Vallei en de Middellandse Zee. Op zonnige winterdagen kan je zelfs sneeuw spotten op de Sierra Nevada.

0

1

2

3

4

Sierra de Mijas – 45 minuten

Sierra de Mijas is een natuurpark met enkele hoge bergtoppen waarvan op de hoogste top antennes staan die je al van ver kan spotten. Er zijn 7 bewegwijzerde routes tussen 1 km en 4,2 km en dit van 720 tot 1.145 meter hoog. De paden zijn soms steil en bezaaid met rotsbrokken, stevige wandelschoenen zijn dus aangewezen. De routes zijn lineair, maar door ze met elkaar te combineren, kan je voor variatie zorgen tussen de heen- en terugtocht.

0

1

2

3

Pizarra – El Santo – 45 minuten

Tevens een aanrader is de El Santo wandeling in Pizarra. Deze 7 km lange wandeling slingert bergopwaarts doorheen het eucalyptusbos met zelfs enkele trappen die uitgehouwen zijn in de rotsen. De bewegwijzering brengt je naar de top van de Sierra de Gibralmora met het indrukwekkende beeld van El Santo (Jezus) en een fantastisch zicht over Pizarra en de Guadalhorce Vallei. Bij mooi weer zie je verschillende bergtoppen van meer dan 2.000 m en kilometers ver in de omtrek. Maak de luswandeling compleet met de afdaling langs de andere zijde van de berg en zie de Middellandse Zee schitteren met daarvoor de kust van Málaga.

0

1

2

3

4

Caminito del Rey – 1 uur

Bewandel de befaamde Caminito del Rey (koningspad). Deze 7 km lange wandeling gaat deels over een aan de rotswand bevestigd bergpad, met na 6 km de oversteek naar de andere zijde van de kloof d.m.v. een hangbrug. De prachtige zichten die je op deze wandeling opdoet, zullen je altijd bijblijven. Je loopt vanaf het noorden van Ardales tot het zuiden van Álora.

Tickets hiervoor moeten op voorhand besteld worden via de officiële Caminito del Rey website. Hulp nodig? Laat het ons weten en we helpen je graag verder.

0

1

2

3

4

Senda Litoral de Málaga

Liever een vlakke wandeling aan zee? Bewandel dan een deel van de Senda Litoral de Málaga. Dit wandelpad van bijna 200 km verbindt de kuststeden van de Costa del Sol, van Estepona, Marbella en Málaga tot Rincón de la Victoria, Torre del Mar en Nerja.

0

1

2

3

4