Wat te doen: Zon & Zee & Strand

Málaga – 35 minuten

De haven van Málaga is deels industrieel en deels toeristisch van uitzicht. Je vindt er de havenheul met zijn vuurtoren alsook het ernaast gelegen stuk zandstrand La Malagueta.

0

1

2

3

Torremolinos – 40 minuten

Het alom bekende zandstrand van Torremolinos met zijn bars, pubs en zoveel meer is de drukste badplaats van de regio. Enkele leuke bezienswaardigheden: Parque de la Batería, krokodillenpark, botanische tuin Molina del Inca.

0

1

2

3

4

Benalmádena – 45 minuten

Benalmádena heeft een brede wandeldijk met vele barretjes en restaurantjes. Centraal gelegen is de haven die een sprookjesachtig uitzicht heeft met huizen die lijken te drijven op het water en waarrond er talloze bootjes liggen te dobberen. Vele winkeltjes en restaurantjes kan men hier terugvinden.

Op de rand van Benalmádena vind je ook de kabelbaan die je tot boven op de berg brengt en waar je een prachtig zicht hebt over de kustlijn van Benalmádena en de Middellandse Zee en waar je een roofvogelshow kan bezichtigen. Ook de grootste vlindertuin van Andalusië kan je hier terugvinden. Nog enkele leuke bezienswaardigheden: Sea Life, Parque de la Paloma en el Castillo de Colomares (is een ode aan Cristoffel Columbus).

0

1

2

3

4

La Cala de Mijas – Calahonda – 1 uur

Twee leuke aan elkaar grenzende badplaatsen die verbonden zijn met een wandelpad van hout en waar brede zandstranden zijn om van de zon en de zee te genieten. Hier en daar is een strandbar of restaurantje waar je uren kan genieten van het uitzicht op de glinsterende zeespiegel.

0

1

2

3

4

Marbella – Puerto Banús – 1 uur, 15 minuten

Het mondaine Marbella met zijn eigen jachthaven en talloze winkels van bekende merken is de regio waar het geld rollen moet. Het historisch centrum is verkeersvrij en dus leuk om te voet te verkennen. Het nabijgelegen Puerto Banús wordt ook wel klein Monaco genoemd omdat men hier exclusieve auto’s en peperdure jachten kan bewonderen.

0

1

2

3

El Palo – Pedregalejo – 40 minuten

Net naast Málaga vind je deze typische Spaanse vissersdorpjes. Ze zijn met elkaar verbonden door een op plaatsen smalle wandeldijk, waar er talloze visrestaurantjes zijn. Hier komen vooral Spanjaarden naartoe omwille van de authenticiteit en de typisch Spaanse sfeer en gezelligheid.

0

1

2

3

Rincón de la Victoria – La Cala del Moral – 45 minuten

Kom tot rust op deze minder toeristische plek aan zee en wandel kilometers over een mooie dijk met breed strand. Halverwege heb je een zone met kliffen die je op kan wandelen met prachtig zicht over de zee of je kan doorheen de drie uit de rotsen gehouwen tunnels gaan. Dit kan ook perfect met de fiets gedaan worden richting Málaga.

0

1

2

3

Torre de Benagalbón – Benajarafe – 50 minuten

Weg van de drukte en midden in de natuur kan je deze twee kustplaatsen bezichtigen met een breed zandstrand en hier en daar een typische chiringito of strandbar.

0

1

2

3

4

Estepona – 1 uur, 30 minuten

Een mooie kuststad met meer dan 20 km strand waar je op de dijk kan wandelen langsheen bars en restaurants. De stad heeft een historisch centrum met pleinen en verschillende kerkjes alsook een toeristische haven.

Torre del Mar – 55 minuten

Vanaf de wit-blauwe vuurtoren kan je over de brede wandeldijk slenteren tot aan de haven en met ook hier verschillende chiringito´s is het hier heerlijk vertoeven.